Kontrast   English    Kart   Nettstedkart   Tekststørrelse   Kontakt oss

Blomstrende samarbeid

For syvende år på rad sørger Frivilligsentralen for et trivelig og blomstrende sentrum på Nodeland.

Nå er blomstene plantet!

Frivillige blomsterplantere

Fra venstre: Sigrun Høydal, Ellen Alise Finsådal, Øystein Åsan, Lasse Skeie, Karin Åsan, Knut Tveiten, Knut Mørck, Grethe Larsen, Irene Haugland, Aud Urdal (leder av Songdalen Frivilligsentral), Torveig Skeivoll, Helge Nordkvit og Allan Laursen.

Mandag 13. mai møtte frivillige opp på Kulien gartneri for å plante blomsteramplene.

Søgne og Greipstad sparebank har også i år gitt penger til blomsterprosjektet, og Kulien gartneri  stiller opp med plante- og drivhusplass til de er klar for å henges ut.

40 ampler skal plantes med fire planter i hver. Det går med 30 sekker jord à 50 liter, så det er godt styrketrening å plante blomster!

– De fleste frivillige har vært med i alle årene vi har holdt på. Alle har sine faste oppgaver og de vet godt selv hva som må gjøres. Innsatsen er alltid på topp og nå skal blomstene stå og godgjøre seg fram til de skal henges opp i begynnelsen av juni. I tillegg stiller de frivillige opp og tar asvar for vanningen gjennom sommeren, sier Aud Urdal, leder av Songdalen Frivilligsentral.

Det var godt steming under plantingen, den ene etter den andre hadde vitser på lur.

Sigrun Høydal fortalte at det var veldig viktig å klype blomstene i rumpa (røttene) før de ble plantet. Da gror de mye bedre.

Takker de frivillige

– Tusen takk til alle de frivillige som står på år etter år, de fortjener den største æren for et flott blomstrende sentrum. Uten støtte fra Søgne og Greipstad sparebank, Kulien gartneri og kommunen hadde dette ikke vært mulig, sier Aud Urdal, leder av Songdalen Frivilligsentral.

Nå er det bare å glede seg til blomsterprakten!

Bilder


Publisert: 14.05.2019 10:24
Sist endret: 15.05.2019 13:08