Inspirasjonssamling for En by for alle 2020

Inspirasjonssamlingen for En by for alle i 2020 engasjerte de fremmøtte. I år gikk rundt 50 arrangementer av stabelen under uka. Med Søgne og Songdalen inkludert i byen, kan det kanskje bli enda flere neste år?

Enby for alle logoEn by for alle arrangeres i 2020 for tredje gang fra mandag 3. februar til og med søndag 9. februar. I løpet av uka setter Kristiansand kommune og en rekke samarbeidspartnere søkelys på likestilling, inkludering og mangfold. Alle arrangementene samles i kalenderen på nettsiden www.enbyforalle.no

Fredag 11. oktober var det inspirasjonssamling i kjelleren i Rådhuskvartalet. Rundt 40 personer fra ulike private og offentlige organisasjoner møtte opp.

Økende interesse

– Lag, organisasjoner, offentlige og private virksomheter har bidratt til å gjøre uka til en suksess med viktige og populære arrangementer tidligere år, sier Toril Hogstad som er prosjektleder for uka og LIM-rådgiver (likestilling, inkludering og mangfold) i kommunen.

Hogstad sier det er en økende interesse for å være med på uka.
– Det er allerede kommet inn flere forespørsler. Jeg har også fått positive tilbakemeldinger på kalenderen vår og markedsføringen vi gjør av uka.

Hogstad håper også på arrangementer i Søgne og Songdalen slik at alle deler i storkommunen blir med. Hun oppfordrer alle som har lyst til å være med til å ta kontakt.

Prosjektleder Toril Hogstad hadde lagt opp til en innholdsrik samling.

Hvordan få flere frivillige?

Nancy Herz, fra Frivillighet Norge holdt et engasjerende innlegg om frivilligheten i Norge.

– Norge er verdensmestre i frivillighet – hele 63 prosent over 16 år deltar i frivillig arbeid. Undersøkelser peker også på at frivillige er lykkeligere, friskere og mer aktive, sa Herz.

Hun kom også med råd om hvordan rekruttere flere frivillige og sa at det viktigste er at vi spør.

Roligheden gård barnehage er med for tredje gang

Fra venstre: Anne Hagen (Roligheden gård barnehage), Marit Syvertsen (UiA student), Silvia Skog Sundelin (Samsen kulturhus), Berit Bulien Jørgensen (Arendal kommune), Torunn A. Ask (UiA) og Therese Høyåsen (Kristiansand folkehøyskole).Praten gikk livlig under gruppesamtalene. Enhetsleder Anne Hagen fra Roligheden gård barnehage fortalte at de har deltatt med aktiviteter både i 2018 og 2019 og vil også til neste år være med. I fjor deltok de også under åpningsarrangementet.

– Barna sang og vi hadde med døvetolk, forteller enhetsleder Anne Hagen. Et av temaene de tok opp i barnehagen i løpet av uka var nettopp hørselshemming. Barnehagen la opp til forskjellige tema og aktiviteter gjennom hele uka og har gode erfaringer med å være en del av En by for alle.

På bildet: fra venstre: Anne Hagen (Roligheden gård barnehage), Marit Syvertsen (UiA student), Silvia Skog Sundelin (Samsen kulturhus), Berit Bulien Jørgensen (Arendal kommune), Torunn A. Ask (UiA) og Therese Høyåsen (Kristiansand folkehøyskole).

Unge stemmer og erfaringer

Inspirasjonssamlingen hadde også innslag fra Tuva Lian og Thea Ommundsen fra ungdomsutvalget i Kristiansand kommune om hva uka betyr for dem.

Maja Mendoza fra Redd Barna region Sør og Songdalen kommune fortalte om sine erfaringer med tidligere arrangement.

Innledningsvis underholdt ungdommene Martine Påhlman og Henrik Peterson med sang og gitarspill.Martine Påhlman og Henrik Peterson Tuva Lian og Thea Ommundsen

Bildet til venstre: Martine Påhlman og Henrik Peterson. Bildet til høyre: Tuva Lian og Thea Ommundsen.

Kontakt og informasjon

Kontakt prosjektleder og LIM-rådgiver (likestilling, inkludering og mangfold) Toril Hogstad for mer informasjon.
Telefon: 952 56 568, epost: toril.hogstad@kristiansand.kommune.no

En by for alle er et tiltak for å realisere kommunens strategi for likestilling, inkludering og mangfold.

Vil du se hva som skjedde under En by for alle i år? Her er link til samlesiden over alle arrangementene.

Tekst og foto: Kari Anne Candasamy

Publisert: 14.10.2019 15:11