Kontrast   English    Kart   Nettstedkart   Tekststørrelse   Kontakt oss

UKM Songdalen 2017 - møtested for ung kultur

Årets UKM gikk av stabelen 10. og 11. februar på Nodeland.

Rundt 50 ungdommer var med på og rundt scenen. Nytt i år var at vi har brukt to dager på UKM, og dermed hadde mer tid til prøver, verksteder, bli kjent og ha det gøy. Dette er et arrangement for, av og med ungdom på alle arenaer. Det er møter mellom deltagere, arrangører og mellom sal og scene.

Unge arrangører

utstyret må på plassKevin Holen og Julia Tyrkiel forbereder seg på konferansierjobbenNesten alle de unge arrangørene 2017Ungdommene gjør alt fra lyd, lys, dokumenterer, fotograferer, publiserer på UKM.no, er vertskap, holder kiosk, konferansierer, inspisient, lager mat, monterer utstilling, lager planer og sikkert mye mer. Det er mye som skal være på plass for å få til et vellykket arrangement, mange detaljer, lister og mange oppgaver skal gjøres for at deltagere og publikum får en god opplevelse. Songdalens unge arrangører gjør en super innsats, og eier arrangementet mer og mer for hvert år. Forberedelsene startet allerede i september med møter, kurs og planlegging. De voksne veileder og hjelper til der det trengs.

Ekstra prøvedag

Tekniske prøver og opplæring UKM 2017Prøver Katrine Lislevand PavljukMed en ekstra prøvedag fikk alle litt mer tid på scenen. De unge teknikerne lærer mye i løpet av kort tid, og kaster seg inn i oppgaver med rigging, lyd og lys. 

Verksteder

Button verksted

danseverksted med Heidi RobertsFotosession med danserne

Musikkverksted med Øyvind Nyvoll 

I år hadde vi tre ulike verksteder for deltagerne. De kunne velge mellom button-, danse-, og musikkverksted. De deltok sammen med andre deltagere, og fikk både delt det de kan og lært noe nytt. Det var full aktivitet i både rådhuset, menighetshuset og på Noden lørdag formiddag.

Felles middag

Mat er viktig

UKM suppeMens flere av deltagerne var på verksted var flere arrangører i gang med forberedelsene av felles middag. Mat er viktig og en hyggelig måte å samles på før utstillingsåpning og forestilling.

Utstillingsåpning

Meduza av Martine Olsen og Terese SignahlI dine hender av Elin Lislevand PavljukGive your love av Casper Swan

I år markerte vi åpning av utstillingen med snorklipping, selvfølgelig med snor i UKM sin farge lilla. Kunstnerne fikk blomst og diplom. Snorklippingen stod Nina Skogly for. Hun satt i fagpanelet under årets UKM og jobber til daglig i Kunsthallen i Kristiansand.

Forestilling

Casper og Simen på vei av scenen, Julia introduserer neste deltagerbandet EMVEKSpente deltagere samles på scenen før publikum slipper inn i salenHelene ChristensenJuli SvendsbøThe fourVictoria SwanSimen og Casper

Lørdag kveld var det tid for forestilling og publikum fikk komme og se og oppleve ungdommene som har vært med. Vi har mange kreative, dyktige og flotte ungdommer som fikk vist seg frem på scenen. Hele 11 ulike innslag av ungdom fra 10 til 17 år delte musikk og danseinnslag med publikum. Kevin Holen og Julia Tyrkiel loset publikum gjennom innslagene, og presenterte bildene i utstillingen også fra scenen. En overraskelse mot slutten av programmet var at ordfører Johnny Greibesland delte ut Songdalen kommunes kulturstipend til Katrine Lislevand Pavjuk og Kevin Holen. Les mer om kulturstipendet i egen sak. Vi ønsket å ha flere ungdommer i salen, og ser at vi har lykkes med det. Godt besøk og god stemning.

Støtte fra UKM Norge

UKM LOGOUKM Songdalen har i år fått støtte fra UKM Norges stimuleringsmidler for å utvide UKM til to dager. Gjennom støtten har vi bl.a. hatt mulighet til å ha profesjobelle instruktører til verksteder, og til å gjøre UKM til et større sosialt arrangement for deltagerne.

Lurer du på hva vi gjør?  Følg oss på vår egen lokale side på ukm.no, der finner du også oversikt over deltagere og rekkefølge på årets UKM. Vi har også egen side på Facebook.

Videresending til fylkesfestivalen i Flekkefjord

I etterkant av forestillingen har fagpanelet vurdert og bestemt seg for at dette er de videresendte til fylkesfestivalen fra Songdalen.

Utstilling:

  • Casper Swan «Give Your love»
  • Elin Lislevand Pavljuk «I dine hender»
  • Em Schuff «The Pansexual»
  • Martine O. Steig + Terese Signahl «Medusa»

Sceneinnslag:

  • Katrine Lislevand Pavljuk
  • Casper og Simen
  • Juli Svendsbø

Fagpanel:

Hilde Engebø Perez (Dans)

Nina Skogli (Kunst)

Øyvind Nyvoll (Musikk)

Ungdomspanel fra URS:

Miriam Fidje

Fylkesfestivalen for Vest-Agder er fra fredag 21. april til søndag 23. april i SPIRA kulturhus i Flekkefjord .

Foto: Ane A. Seljeseth, Sebastian Hagen Andersen og Alexandra Kodvåg


Publisert: 16.02.2017 11:11
Sist endret: 17.02.2017 14:24